Vanliga frågor

Hanna Olssons svar på vanliga frågor:

Är det kvotering ni kör med?
Jag väljer att kalla det för selektering till förmån för samhällelig utveckling. Projektet har ingen regel som säger att det måste vara 50-50 och vill ett band med bara killar spela för att supporta projektet så är dörrarna öppna för det. Syftet är att få in fler tjejer på scenen och inspirera. Samhället befinner sig lite i moment 22 – vi bör inte dela upp i kön men vi måste också ha förebilder för att peppas och utvecklas. Detta är ett litet steg på vägen.

Jobbar du för något parti?
Nej, projektet är partipolitiskt obundet och jag verkar bara utifrån mina egna åsikter och drömmar.

Vilka band får vara med?
Jag väljer band utifrån tips och mina egna kontakter. Det ska helst vara band inom rock/punk/metal och den musikaliska nivån ska vara hög så att bandet imponerar  på publiken. Men jag är ingen järnjury och imponerar bandet på annat sätt med starka karaktärer, humor osv, så är jag givetvis öppen för det. Det ska smittas! Tre-fyra band spelar per kväll.

Hur gör vi som band om vi vill medverka?
Maila länk till youtube/soundcloud/Spotify och kort bandpresentation till info@firefrontrocknight.se

Vad innebär det om man som band medverkar?
Bandet får spridning i våra kanaler på sociala medier, eventuellt via press och media. Man spelar minst på en av kvällarna och ingår i nätverket. Det är viktigt att alla i bandet står för att medverka i projektet. Man kan tyvärr inte utgå ifrån att få gage eller ersättning för resor, än så länge. Jag jobbar på detta och försöker till varje pris göra så att banden kan få lite ersättning.